Pozovite nas: +381 (0)11 3971 624 | office@ventoautodelovi.rs

Polen filter

Ono što je dobro znati za sve vozače da kada se radi mali servis, odnosno zamena filtera i ulja trabalo bi da se promene sva četiri filtera na kolima. Vrlo često naiđem na iznenađenje!
 

Detaljnije...


Veliki servis da ili ne?

Često postavljano pitanje i nedoumica kod ljudi, kad su polovna vozila u pitanju, je to da li da rade veliki servis ili ne?

Moje mišljenje, a i iskustvo koje imam govori u prilog tome da kad su polovna vozila u pitanju, VELIKI SERVIS OBAVEZNO TREBA DA SE URADI!

Detaljnije...


Set kvačila sa plivajućim zamajcem

Dobro je znati da kad auto neće u prvu brzinu, kad je ručica menjača tvrđa nego inače odnosno kada pruža otpor i neće da uđe u brzinu koju smo mi hteli, ili kada pedala kvačila ne reaguje, kada je tvrda, ili kada pedala "prodane", sve su to simptomi lošeg kvačila.

Set kvačila se sastoji od korpe menjača, lamele, druk lagera i kod nekih modela "plivajućeg" zamajca. Svaki od ovih delova ima bitnu funkciju za normalan rad menjača. Dovoljno je da jedan od njih zakaže da dođe do defekta menjača.

Detaljnije...


Kako da znate koje je ulje dobro za vaš auto?

Većina vozača ima večitu nedoumicu koje ulje treba da se koristi u svom vozilu. Nošeni mišlju da je skuplje ulje bolje često dođu u situaciju da moraju da dosipaju ulje i da misle da njihov motor nije u dobrom stanju jer je počeo da troši ulje. Ali nije uvek tako.

Detaljnije...


Kočioni diskovi i pločice

Jedan od najčešcih razloga kupovine novih kočionih pločica je istrošenost i  nesnosno škripanje pri kočenju, a samim tim i jedno od načešćih pitanja mušterija je da li će nove pločice da mi škripe? Pokušacemo da damo odgovor na to pitanje.

Često se dešava da se pri kočenju čuje neprijatan zvuk škripanja. To može značiti da su pločice ili paknovi potrošeni, ili da su napravljeni od neadekvatnog materijala.

Detaljnije...


Kada je pravo vreme za zamenu akumulatora?


Postoje dva načina da ustanovite da treba da zamenite bateriju u vozilu. Prvi, neprijatniji način za vozača, je kada u jednom momentu akumulator dođe u stanje da ne može da pokrene motor.

Detaljnije...


Antifriz G011 i G012

Dugogodišnje iskustvo u radu sa auto delovima su nas naučila da je najbolje koristiti ono što je proizvođač automobila preporučio, jer to je sa razlogom. Takva je i situacija i sa antifrizom. Kod VW, Audi, Seat i Škoda vozila fabrika preporučuje sredstvo za hlađenje sistema (Antifriz) određenih tehničkih specifikacija i karakteristika, opšte poznate kao G011 i G012 antifriz.

Detaljnije...


Grejači

Grejač ima funciju da pre nego upali motor zagreje naftu koja ulazi u motor, da stvori varnicu u kompresionom prostoru da bi auto lakše upalio. A kad grejač ne odradi svoj posao tj kad ne zagreje naftu onda auto teže pali i nema snage da se pokrene.

Detaljnije...


Zaleđeni auto


Koliko vas jutros nije moglo da otvori vrata svog automobila? Zaleđeno sve, ako malo više povučete kvaku možda će vam ostati u ruci!

E da vam se to ne bi dogodilo savetujem vam da kedere (gume oko vrata) premažete ili naprskate glicerinom jer on odlično sprečava da se metal ne zalepi za keder.
 

Detaljnije...


BLUE Diesel Applicator spray

Sredstvo za čišćenje izduvnog sistema dizel motora. Čisti ventile, usisnu granu i EGR ventil od prljavštine, depozita, naftnih isparenja i ostataka ugljenika koji se nakupljaju u izduvnom sistemu. Omogućva motoru sa slobodnije pokreće čime se poboljšava sagorevanje i smanjenje potrošnje goriva i emisije izduvnih gasova.

Detaljnije...


Blue aditiv za sprečavanje curenja hladnjaka

Ako vam se nekada dogodi da vam nestaje tečnosti iz sistema za hlađenje to može biti bušan hladnjak ili da na nekom delu sistema za hlađenje ima rupa ili pukotina. Postoji način da se taj problem reši bez zamene hladnjaka ili odlaska kod majstora.

Radiator stop leak je sintetička formula za zaptivanje sistema za hlađenje motora sa unutrašnjim sagorevanjem sa zatvorenim sistemom vodenog hlađenja.

Detaljnije...


Blue Common rail

Najnovija generacija visokotehnološkog proizvoda posebno pogodnog za dizel motore visokog pritiska, kao što su common-rail, multi-jet, pumpa-dizna sa ili bez filtera čestica čađi (DPF).

Bolje performanse goriva se obezbeđuju boljim podmazivanjem celog sistema goriva. Omogućava bolje performanse, manje emisije izduvnih gasova, manju potrošnju goriva. (Daleko prevazilazi Bosch HFRR DIN EN ISO 12156-1 testove. Testiran za motore sa FAP i DPF filtera).

Detaljnije...


Blue aditiv za poboljšanje rada automatskog menjača

Ova posebna formulacija se može koristiti u svim automatskim menjačima. Visoko efikasan i nano-tehnološki podmazujući film obezbeđuje dugotrajnu zaštitu unutrašnjim protočnim površinama menjača, držeći ih u savršenom stanju podmazivanja.

Detaljnije...


Blue aditiv za motorno ulje

Nova formula proizvoda protiv trenja za motorno ulje. Ova specijalna nano-tehnološka formula se može koristiti u svim benzinskim i dizel motorima, kako kod common rail tako i kod injektor-pumpe, preporučuje za turbo motore i automobile sa katalizatorima i DPF/FAP. Film za podmazivanje, izuzetne efikasnosti i na bazi nano-tehnologije.

Detaljnije...


Tečnost za pranje vetrobrana

Prilikom redovne kontrole tečnosti u automobilu vozači se često baziraju na motorno ulje, antifriz i kočionu tečnost, a često zaboravljaju na jednu koja je izuzetno bitna za bezbednost – onu za pranje stakala.

Dobra vidljivost je od presudnog značaja za sigurnu vožnju, a nju možemo obezbediti samo ako stvorimo uslove da vetrobransko staklo bude čisto.

Detaljnije...


Kočiono ulje

Koliko vozača zna kada je poslednji put menjano kočiono ulje I koje ulje je sipano. Razultati ankete među našim vozačima su poražavajući, više od 60 posto ispitanih vozača nije znalo kada su menjali kočiono ulje a takođe ni koji tip ulja se nalazi u njihovom kočionom sistemu.

Detaljnije...


 Zimske gume

Dobro je znati da zimske gume znatno poboljšavaju kretanje i upravljanje vozilom u zimskim uslovima. Postoji par  razloga zbog kojih je tako.

Detaljnije...


Auto Dijagnostika

Novim generacijam automobila su više potrebni programeri nego mehaničari! Sve više opreme na novim vozilima je elektronski povezano sa centralnim računarom na vozilu, koji po svakom pojavljenom defektu blinka i obaveštava vozača o novonastalom kvaru.

Detaljnije...


Sigurnosni šrafovi

Krađa točkova sa automobila postaje sve češća pojava i to ne samo kada su u pitanju skupe aluminijumske felne i niskoprofilne gume renomiranih marki, već su na udaru i čelične felne sa prosečnim gumama.

Postoji li zaštita od krađe?

Detaljnije...


Monroe Amortizeri

Firma Monroe je jedna od najpoznatijih proizvođača amortizera i delova trapa na svetu. Zastupljena je u 55% proizvođača automobila u prvoj ugradnji, a za after market proizvodi amortizere za 99% automobila svih proizvođača. U asortimanu se nalaze amortizeri, odbojne gume, opruge i delovi trapa firme Monroe, za 99% automobila koji ordiniraju kod nas.

Detaljnije...


 

Proverite zašto smo najbolji

Za sve nove modele Volkswagena, Audija, Škode ili Seata poručujemo delove iz ORIGINALA. Rok isporuke od 5 do 7 dana.