Pozovite nas: +381 (0)11 3971 624 | office@ventoautodelovi.rs

Škode danas važe za jedne od najpouzdanijih automobila na tržištu. Međutim, situacija nije uvek bila ovakva. Felicia je jedna od prvih Škoda kojom je ovaj češki proizvođač stekao ugled koji danas uživa, iako spolja ne izgleda kao neko čudo tehnologije i savremenog dizajna. Proizvodi se od 1994. do 2001. godine.

Osnovni benzinac ima 1,3L i u najslabijoj varijanti 54 konja. Ovaj LX paket opreme ne pruža baš mnogo, a motor je dosta lenj. LXi modeli imaju pojačani 1,3 na 68 konja koji se čini dosta jačim ali u suštini nije mnogo brži od slabijeg. Dostupan je u GLXi i SLXi modelima uz koje dolazi i ABS, servo i metalik boja.

Prosečna potrošnja za sve ove motore je oko 6 litara benzina na 100 kilometara. Čak i dizeli od 1,9L koji su ugrađivani u ovu Feliciu ne troše mnogo manje a performanse su im dosta loše i jako su bučni. Gepek je dosta veliki pa je po praktičnosti ovaj auto u samom vrhu svoje klase.

Ovo je prva Škoda koja je nastala nakon preporoda češkog giganta pa su tako i kvarovi morali biti svedeni na minimum.  Problemi sa menjačem i elektronikom su nešto na šta treba obratiti pažnju, dobro proverite  sve brzine i proverite ispravnost svih elektronskih uređaja.

Na kraju, ako se odlučite za 1,3 model proverite da li je redovno održavan jer u protivnom dolazi do popuštanja glave motora a ovo vodi u sve veće probleme.
 

Proverite zašto smo najbolji

Za sve nove modele Volkswagena, Audija, Škode ili Seata poručujemo delove iz ORIGINALA. Rok isporuke od 5 do 7 dana.