Pozovite nas: +381 (0)11 3971 624 | office@ventoautodelovi.rs

Škoda Octavia počinje da se proizvodi od 2004. godine. Prilično pouzdana i kvalitetno izrađena, ali sa slabim osnovnim motorom i bez mnogo dodatne opreme u Classic verziji. Može se reći da je moderan i elegantan auto koji ima dobre performanse motora. Prostraniji u odnosu na prethodnu generaciju. Dostupan je 4x4 pogon kao i raznovrsna ponuda motora.

Ono sto je pripisano kao mana ovom automobilu je čest kvar na brojaču kilometra i EGR ventil je takođe sklon kvarovima. Dizel motori ovog modela prilično su bučni.

Prva generacija Škoda Octavia hečbek je predstavljena 1996.
1997. je predstavljena karavan verzija. U narednim godinama proširen je asortiman. Godine 2000. Škoda Octavia prolazi restailing, blago osveženje, novi prednji deo (branik, maska hladnjaka, prednja svetla), ali i zadnji branik i nova zadnja svetla u crvenoj i beloj boji. Škoda više ne koristi za označavanje nivoa opreme oznake LKS, GLKS i SLKS, već nova imena Classic, Ambiente i Elegance.

I pored predstavljanja i puštanja u prodaju Škoda Octavia II 2004., proizvodnja Škoda Octavia I je nastavljena do 2010. Pojavom druge generacije generacija Škoda Octavia, Škoda Octavia I se prodavala pod imenom Škoda Octavia Tour, sve do 2010. Ovaj osnovni model bio je jeftiniji i imao nekoliko nivoa opreme i motora.

Ne dešava se često da samo jedan model promeni kompletnu sliku određenog proizvođača. Upravo takav model je Škoda Octavia. Ona je stvorena da razbije sve predrasude o Škodi kao automobilu samo za Češku i one da ne može da se kupi dobar auto po još boljoj ceni.
Zbog dugog perioda proizvodnje mogu se naći polovni automobili sa mnogo različitih nivoa opreme. U osnovi su samo prednji vazdušni jastuci i ABS sistem. Tu su i modeli sa bočnim vazdušnim jastucima i delimično sa kontrolom elektronske stabilnosti – ali kupac ne bi trebalo očekuje da je ta oprema dostupna u svakom modelu.

Do današnjeg dana, uživa dobru reputaciju, čak i na tržištu polovnih automobila.

Ovaj stari model Škoda Octavia ćete lako razlikovati od novog po manjoj prednjoj masci i prednjim svetlosnim grupama koje ne dominiraju toliko kao na novom modelu. Još uvek je atraktivnog izgleda, a sama praktičnost i njena upotrebljivost su na vrhunskom nivou. Gepek je veliki, mesta ima dovoljno za pet odraslih osoba, jedino će viši putnici na zadnjoj klupi imati malo problema sa smeštanjem nogu. Komandna tabla je pregledna, a kvalitet sedišta je na visokom nivou i teško se oštećuje. 2000. Škoda Octavia je modernizovana, restailing. Spoljašnjost automobila je neznatno promenila, ali viši kvalitet završne obrade materijala, bolje konturama sedišta , bogatija paleta opreme i osveženi motori veoma pozitivan uticaj na ukupnu percepciju automobila.

octaviaKaroserija Škoda Octavije je pocinkovana. Rđa se prvo pojavljuje na vratima prtljažnika, u blizini hladnjaka i na rubovima zadnjih branika.
1996. benzinski motor 1.8 20V razvijen je od strane nemačkih inženjera iz Audija, sličan Ferrarijevom V8 Škoda Octavia 1.9 TDI je izgleda najbolji motor za ovaj automobili. Ako ste u potrazi za dizelom, ova jedinica bez obzira na varijante kapaciteta će biti veoma dobro rešenje. Ali imajte na umu da, uprkos velikoj kilometraži koju može preći, motor ima probleme sa otkazivanjem turbo punjača, prestankom rada releja snabdevanja ECU motora i prestanak rada releja grejača. Mnogo više je izdržljiv motor SDI, ali on zauzvrat ima loše performanse.

Benzinski motori pređu preko 200000 km bez remonta motora, dizela pređu najmanje 400000 km.
U ponudi su tri menjača 5 i 6 stepeni manuelni i 4 stepeni automatski menjač.
Šasija Škoda Octavia je otporan na loše puteve, a u slučaju oštećenja popravke ne koštaju mnogo. Suspenzija ovog modela je izuzetno jednostavna, izdržljiva i jeftina za popravku.

Istorija modela:
1998. Predstavljena nova Škoda Octavia1999.
2000. Izvršen je restailing modela Škoda Octavia.
2001. Predstavljena Škoda Octavia karavan sa 4×4 pogonom.
2002. Predstavljen karavan VRS.
2004. Predstavljena Škoda Octavia 2. Ovaj model se proizvodi do 2013.

 

Proverite zašto smo najbolji

Za sve nove modele Volkswagena, Audija, Škode ili Seata poručujemo delove iz ORIGINALA. Rok isporuke od 5 do 7 dana.